عضویت

هنوز عضو پایگاه نشده ام!

عضویت

اثر تحریم و پساتحریم بر صنایع آب و برق

تاریخ: 1395/10/25

ایرنا: معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت نیرو معتقد است در سال‌های گذشته، تحریم‌ها موجب تقویت ساختارهای تولیدی و صنعتی صنایع آب و برق شد. به گفته علیرضا دائمی، این وزارتخانه بارها حتی پیش از اجرای برجام اعلام کرده بود توان ساخت نیروگاه‌ها، تصفیه‌خانه‌ها و سدهای بزرگ در کشور را دارد. وی تصریح کرد: تحریم‌ها سبب شد ایران به سازنده نیروگاه تبدیل و یکی از 10 کشور پیشرو جهان در این زمینه تبدیل شود و در زمره سه کشور نخست سازنده تاسیسات آبی قرار گیرد. دائمی اضافه کرد: ایران در دوران تحریم‌ها موفق به حضور و مشارکت در اجرای طرح‌های آب و برق بیش از 40 کشور جهان شد. وی اعلام کرد: در پایان سال 2015 زمانی که هنوز برجام اجرا نشده بود، خوداتکایی ایران در صنایع آب و برق به 95 درصد رسید و فقط در برخی تاسیسات آبی و تجهیزات نیروگاهی وابسته به خارج از کشور بودیم. معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت نیرو اما درباره دستاوردهای برجام برای وزارت نیرو گفت: دستیابی به فناوری‌های روز جهان، ارتقای بهره‌وری و کاهش مصرف آب و انرژی و تامین سرمایه برای اجرای طرح‌ها، موضوعاتی بودند که اجرای برجام دستیابی به آنها را میسر کرد.

 

وی درباره تامین سرمایه‌های موردنیاز صنایع آب و برق از اعتبارات صندوق توسعه ملی، اضافه کرد: کشور از ظرفیت بسیار بالایی برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر بادی و خورشیدی برخوردار است و در صورت تامین سرمایه‌گذاری‌های مورد نیاز، حتی توان تامین برق اتحادیه اروپا از این طریق وجود دارد.دائمی یادآوری کرد: هنوز مدت زمان زیادی از اجرای برجام نگذشته بود که درگاه‌های انتقال فناوری و سرمایه‌گذاری به روی کشور باز شد؛ به‌طور نمونه در یک سال گذشته ده‌ها سرمایه‌گذار خارجی در زمینه انرژی‌های نو وارد کشور شدند و ماهانه چند مجوز طرح‌های انرژی فتوولتائیک با سرمایه‌گذاری خارجی‌ها صادر می‌شود که بزرگ‌ترین این قراردادها بین گروه مپنا و شرکت آلمانی زیمنس امضا شد. وی اضافه کرد: در این زمینه شرکت‌هایی از ژاپن و کره‌جنوبی که پیش از برجام کمتر به سرمایه‌گذاری در ایران مایل بودند، به توسعه هرچه بیشتر روابط خود با کشور ما پرداختند.

وی افزود: در صورت اشاعه این موضوع به بخش آب و در اختیارگیری دانش فنی لازم در بخش‌های صنایع و کشاورزی، تولید انرژی بیشتر با مصرف آب کمتر میسر شده و به‌تدریج می‌توان این مهم را به سایر عرصه‌ها تعمیم داد. دائمی گفت: اینک امکان تزریق و به‌کارگیری فاینانس و سرمایه‌گذاری خارجی به میزان 50 میلیارد دلار در سطح کشور وجود دارد که بخشی از آن به صنایع آب و برق مربوط می‌شود اما به نتیجه رسیدن آنها منوط به انجام فرآیندهای طولانی و زمانبر است. وی افزود: در دو سال گذشته با پیگیری‌های انجام شده از سوی وزارت نیرو، مجوز اجرای طرح‌هایی با سرمایه‌گذاری خارجی به ارزش 15 میلیارد یورو کسب شده است.

لینک:
منبع: دنياي اقتصاد

بازگشت به خبر ها