با اجرای برجام شرکتهای بزرگی برای سرمایهگذاری در ایران ابراز تمایل کردهاند، با توجه به فراهم شدن فضا برای ورود سرمایهگذاران به نظر شما استراتژی کشور برای جذب سرمایه خارجی باید به چه شکلی باشد؟
در کشور ما پتانسیل واقعی در بخش معدن و صنایع معدنی برای سرمایهگذاری وجود دارد به شرطی که سرمایهگذاران با چشم باز وارد کشور شوند و از مزایای موجود در کشور اطلاع کامل داشته باشند.
چه اطلاعاتی باید در اختیار سرمایهگذاران قرار گیرد؟
در کشور ما مزایایی وجود دارد که میتواند سرمایهگذاران را ترغیب به سرمایهگذاری در کشور کند که در این خصوص میتوان به وجود ذخایر گاز اشاره کرد. گاز پتانسیل خوبی برای فرآوری را در کشور فراهم میکند و این مزیت شرایط را برای کاهش هزینههای تولید برای تولیدکنندگان فراهم میکند. دسترسی به آبهای آزاد یکی دیگر از مزیتهایی است که میتواند به سرمایهگذاران خارجی معرفی شود چرا که بسیاری از کشورها از مزیت ذخایر گاز برخوردارند اما دسترسی به آبهای آزاد ندارند و این مزیت در کشور میتواند برای سرمایهگذاران بسیار جذاب باشد.
با توجه به مزایایی که کشور دارد باید چه استراتژی برای جذب سرمایه خارجی در نظر گرفت؟
داشتن برنامه بلندمدت یکی از اصلیترین ملاکها برای جذب سرمایه است چرا که نبود استراتژی منجر به هدر رفت سرمایه خواهد شد و این امر به ضرر صنایع تمام خواهد شد. ما باید با توجه به مزایایی که در کشور داریم نسبت به تدوین برنامه بلندمدت جذب سرمایه اقدام کنیم.
ارزیابی شما از فرصتهای سرمایهگذاری و چشمانداز صنعت فولاد ایران و جهان چیست؟
در حال حاضر بازار جهانی فولاد با افت بسیاری مواجه است اما این افت، خیزی هم به دنبال دارد و فولادسازان داخلی باید برای این خیز خود را آماده کنند.
این اظهارات درحالی عنوان شده که برگزاری همایشهای تخصصی یکی از راههای بررسی وضعیت فولاد در جهان و ایران است که در این خصوص هفتمین همایش صنعت فولاد و معدن ایران با نگاهی به بازار در بهمن ماه امسال برگزار میشود. علاقهمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر یا حضور در این همایش میتوانند با شماره تلفن 42710151 تماس بگیرند یا به وبسایت https:/ / events.den.ir مراجعه یا با آدرس ایمیل ISMC@den.ir مکاتبه کنند.