برای ورود ایمیل و کلمه عبور خود را وارد نمایید.
دنیای اقتصاد: سازمان همکاریهای اقتصادی و توسعه با توجه به افزایش خطرات ژئوپلیتیک جهان از جمله ناآرامیهای اوکراین، پدیده داعش و ریسک اقتصادی ناشی از نرخ ناچیز تورم در اروپا، پیشبینی خود از رشد اقتصادهای پیشرفته را کاهش داد. دیروز این سازمان اعلام کرد که تولید ناخالص داخلی حوزه یورو در سال جاری 8/0 درصد افزایش خواهد یافت. درحالیکه در گزارش ماه مه این سازمان رشد 2/1درصدی برای حوزه یورو پیشبینی شده بود. این سازمان ضمن کاهش پیشبینی رشد 6/2درصدی برای اقتصاد آمریکا اعلام کرد که اقتصاد این کشور در سال جاری 1/2 درصد رشد خواهد کرد. تنها موردی که این سازمان پیشبینی خود درباره آن را تغییر نداد، اقتصاد چین است که رشد4/7 درصدی برای آن پیشبینی شده است. سازمان همکاریهای اقتصادی و توسعه اعلام کرده است که با توجه به تشدید بسیاری از خطرات قابل توجه، رونق بازارهای مالی بعید بهنظر میرسد و کندی رشد حوزه یورو نگرانکنندهترین بخش این پیشبینیها است؛ این سازمان از مقامات اروپایی خواست از ژاپن درس بگیرند. تجربه ژاپن در دهه 1990 نشان میدهد که در این کشور برای مدت 6 تا 10 سال انتظارات تورمی نزدیک به 2 درصد بود؛ اما این انتظارات در پیشبینی روند نزولی قیمتها ناکام ماندند.
گروه ترجمه: سازمان همکاریهای اقتصادی و توسعه با توجه به افزایش خطرات ژئوپلیتیک و رشد اندک تورم در اروپا، پیشبینی رشد اقتصادهای پیشرفته را کاهش داد.
دیروز، دوشنبه سازمان همکاریهای اقتصادی و توسعه در گزارشی پیشبینی کرد تولید ناخالص داخلی حوزه یورو در سال جاری 8/0 درصد افزایش خواهد یافت. این سازمان در گزارش ماه مه خود رشد 2/1 درصدی را برای حوزه یورو پیشبینی کرده بود. براساس گزارش این سازمان اقتصاد ایالات متحده 1/2درصدي خواهد داشت. این در شرایطی است که پیشتر رشد 6/2 درصدی اقتصاد آمریکا پیشبینی شده بود. بر اساس پیشبینی این سازمان، اقتصاد آمریکا در سال آینده میلادی رشد 1/3 درصدی را ثبت خواهد کرد.
سازمان همکاریهای اقتصادی و توسعه در گزارش خود آورده است: «با توجه به تشدید بسیاری از خطرات قابل توجه، رونق بازارهای مالی عجیب به نظر میرسد. کندی رشد حوزه یورو نگرانکنندهترین بخش این پیشبینیها است.»
بهرغم تشدید درگیریها در اوکراین و خاورمیانه و تورم بسیار پایینتر از هدف بانک مرکزی اروپا در حوزه یورو شاخص جهانی اماسسیآی همه کشورها، در سال جاری 6درصد رشد کرده است.
سازمانهمکاریهای اقتصادی و توسعه که درمورد سیاستهای اقتصادی به 34 عضو خود مشاوره میدهد، از مقامات اروپایی خواست از ژاپن درس بگیرند. در ژاپن نیز انتظارات تورمی وقوع «تنزل قیمتها» را نشان نمیداد.
به گفته این سازمان: «تجربه ژاپن در دهه 1990 خاطرنشان میکند که چنین انتظاراتی معیار ضعیفی از آینده واقعی نرخ تورم ارائه میدهند. در این کشور برای مدت 6 تا 10 سال انتظارات تورمی نزدیک به 2 درصد بود، اما این انتظارات در پیشبینی سقوط به ورطه تنزل قیمتها ناکام ماندند.»
با توجه به چشمانداز رشد کند و خطر کاهش تقاضا درصورت صفر یا منفی شدن تورم، سازمان همکاریهای اقتصادی و توسعه حمایتهای پولی بیشتر را برای حوزه یورو توصیه میکند. به گفته این سازمان اقدامات اخیر بانک مرکزی اروپا مناسب است، اما اقدامات بیشتر ازجمله تسهیل مقداری ضروری است.
این سازمان همچنین پیشبینی رشد اقتصای آلمان، فرانسه و ایتالیا را کاهش داد. براساس پیشبینی جدید در سال جاری اقتصادهای آلمان و فرانسه به ترتیب 5/1 و 4/0 درصد رشد خواهند کرد، اما اقتصاد ایتالیا 4/0 درصد کوچک خواهد شد. این ارقام در پیشبینی قبلی به ترتیب 9/1، 9/0 و 5/0 بودند. در سال 2015 نیز این اقتصادها به ترتیب با رشد 5/1، 1 و 1/0 درصدی رو به رو خواهند شد و رشد کل حوزه یورو به 1/1 درصد خواهد رسید.
سازمان همکاریهای اقتصادی و توسعه درمورد برزیل اعلام کرد ضعف سرمایهگذاری و نبود اطمینان ناشی از انتخابات ریاستجمهوری در این کشور، رشد اقتصادی کمتر از پتانسیل را درپی خواهد داشت به طوری که اقتصاد برزیل در سال جاری 3/0 درصد و در سال آینده 4/1 درصد رشد خواهد کرد. پیشبینی قبلی سازمان رشد 8/1 درصدی را برای سال جاری میلادی نشان میداد.
اما چشمانداز دیگر اقتصادها اندکی روشنتر است. سازمان همکاریهای اقتصادی و توسعه انتظار دارد ژاپن در سال جاری 9/0 درصد و در سال آینده 1/1 درصد رشد کند. البته در این مورد هم پیشبینی قبلی سازمان بهتر بود و رقم 2/1 درصد را برای رشد اقتصادی سال جاری اعلام کرده بود. براساس پیشبینی این سازمان، اقتصاد چین در سال جاری با رشد 4/7درصدی و در سال آینده با رشد 3/7درصدی روبهرو خواهد شد که این با پیشبینی ماه مه تفاوتی نداشته است. هند که تنها اقتصاد بزرگی است که پیشبینی رشد آن در سال جاری افزایش یافته، رشد 7/5 درصدی را در سال 2014 تجربه خواهد کرد و در سال 2015 رشد 9/5درصدی را ثبت خواهد کرد. پیشبینی قبلی رقم 9/4درصد را برای رشد هند در سال جاری میلادی نشان میداد.
این سازمان برای بریتانیا رشد 1/3 درصدی را در سال جاری و رشد 8/2 درصدی را برای سال آینده انتظار دارد. گزارش پیشین سازمان رقم 2/3 را برای رشد اقتصادی انگلستان در سال جاری میلادی پیشبینی کرده بود.
در گزارش سازمان همکاریهای اقتصادی و توسعه همچنین آمده است: «در آمریکا، رشد ملایم فعلی ادامه خواهد داشت. چین تاکنون موفق شده است کندی منظم رشد را مدیریت کند و در هند طی سال 2014 به دلیل پیشرفت در کنترل تورم و امید به توانایی دولت جدید در انجام اصلاحات، اعتماد و صرف هزینه بهطور چشمگیری بهبود یافته است.»
گزارش سازمان همکاریهای اقتصادی و توسعه در شرایطی منتشر میشود که گزارش اخیر صندوق بینالمللی پول در مورد رشد اقتصادهای جهان که در تاریخ 4 مرداد در روزنامه «دنیای اقتصاد» منتشر شد نیز از کاهش پیشبینیهای آن صندوق در مورد رشد اقتصادهای جهان حکایت داشت. این صندوق پیشبینی خود از رشد اقتصادهای نوظهور را از 9/4 به 6/4، رشد اقتصاد جهان را از 6/3 به 4/3 و رشد اقتصادی آمریکا را از 8/2 به 7/1درصد کاهش داده بود.