برش پلاسما چیست و چه کاربردی دارد
- انواع لاستیک لودر لیفتراک و ...
- فروش انواع قطعات لاستیکی جلوبندی خودرو
- ساخت ونصب سازه های فلزی و بتنی والمان شهری غیره
- فروش مستقیم چسب های گرما ذوب - مستربچ - وکس
- شرکت مغزیجات سرین
- فروش رسوبزدا حاوی مواد ضدخوردگی
- شرکت فولاد مهر سهند واقع در استان آذربایجان شرقی
- تولید شورت زنانه پررونق و پخش عمده شورت زنانه
- صنایع ریخته گری سهند آذرین
- ورق پانچ سیاه وروغنی
- تولیدکننده انواع محصولات فایبرگلاس
- یخدان یونولیتی
- پلاستوفوم
- تیرچه بلوک برتر الیگودرز
- نظارت واجرا ساختمان
- پایه چراغ افرا
- لوله مقوایی نوین سلولز سپاهان نقش جهان
- کولر آبی سلولزی مدل۳۰ هزار
- کولر آبی سلولزی مدل۵۰هزار
- انجام حسابرسی جهت دریافت وام و موضوع ماده 272
- پارافین مایع
- پارافین جامد
- شرکت فولاد مهر سهند
- ارسال بارهای کارخانه جات صنعتی به وسیله راه آهن
- ارایه خدمات مالی و مالیاتی
- مخازن استیل و تجهیزات خطوط تولید
- مشاوره،طراحی و اجرای کلیه خدمات ایمنی صنعتی و شهری
- تولید انواع برد مدار های الکترونیک مدارچاپی PCB
- صنایع چوب شینی
- ساخت انواع مخازن فرآیندی استیل
- بالابر ساختمانی
- حمل کالا به تمام نقاط
- بالابر نفری
- کارگزار مالی داخلی و بین المللی
- انجام خدمات تزریق پلاستیک
- نکات کلیدی برای انتخاب بهترین مدل دستگاه بلوک زنی
- فروش انواع دیگ بخار تناژ بالا برای صنابع مختلف
- تولید کارتن و جعبه
- تولید انواع جعبه و کارتن | سه لایه و پنج لایه
- مولیبدات سدیم
- اجرای سیستم ارتینگ نیروگاه خورشیدی
- فروش پریفرم شورت نک آب معذنی
- ترخیص کالا از گمرکات کشور
- شرکت فنی مهندسی اطمینان صنعت ایرانیان کمپانی
- سیتو سرویس | خدمات پس از فروش ال جی اصفهان
- shahabsanaat
- همکاری با شرکت سمپاشی آرام محیط البرز
- فروش غذای پرسنل
- فروش کباب پز تابشی
- فروش سیستمهای حفاظتی نصب و اجرا
- تراشکاری صنعتی،تراشکاری cnc،قلاویز کاری و …
- گروه بازرگانی ناخدا
برش پلاسما چیست و چه کاربردی دارد
در دنیای صنعت، روش های مختلف بسیاری برای برشکاری استفاده می شود. از برش با گیوتین گرفته تا CNC و راه های پیشرفته ی دیگر. هر یک از این روش ها کاربرد، مزایا و معایب خاص خود را دارند. یکی از بهترین این روش ها برش پلاسما است. در این مقاله سعی داریم تا متوجه شویم برش پلاسما چیست و چه کاربردی دارد. در ادامه با ما همراه باشید.
برش پلاسما چیست
برش پلاسما فرایندی است که در آن فولاد یا دیگر فلزات (گاهی اوقات بعضی مواد دیگر) با قطرهای مختلف به وسیلهٔ یک مشعل یا torch بریده می شوند. در این نوع برش یک گاز نجیب ( یا بعضا هوای فشرده) با سرعتی بالا از نازل خارج شده و در همان لحظه یک قوس الکتریکی (Electrical ARC) بین گازی که از سر نازل خارج می شود با سطح برش ایجاد می شود. سپس گاز به حالت پلاسما می رود. پلاسما حرارت کافی برای برش فلز را دارا است. هوای فشرده به اندازه ای فشار دارد که فلز ذوب شده را از مسیر برش دور می کند.
برش دهنده های پلاسما بسیار سریع پیشرفت کردند. این روش برش تا حدودی کند و گران قیمت است بنابراین بیشتر به کاربردهایی که نیاز به تکرار الگوی برش (در کاربردهای تولید انبوه) است اختصاص یافته اند. مانند دیگر ماشین های ابزار از سال ۱۹۸۰ تکنولوژی CNC برای ماشین های برش پلاسما استفاده گردید و از این طریق انعطاف پذیری بیشتری در برابر اشکال مختلف مورد تقاضا از طریق برنامه نویسی CNC از خود نشان داد. ولی باز هم با وجود تکنولوژی CNC برش پلاسما محدود به برش طرح ها والگوها در صفحات و ورقه های تخت است و فقط دارای دو محور(X,Y) می باشد.
مزایای برش پلاسما نسبت به برش فلز با فلز عبارتند از:
۱) نداشتن تراشه فلزی
۲) برش دقیق
یونیزاسیون
اگر انرژی گرمایی بسیار زیادی به آب وارد کنیم، به بخار تبدیل می شود و حاصل آن دو گاز اکسیژن و هیدروژن خواهد بود. اگر انرژی بیشتری اعمال شود، ذاتاً خصوصیات دمایی و الکتریکی بخار تغییر می کند. به این فرایند، یونیزاسیون می گویند. در آن، الکترون و یون های آزاد در میان اتم های گاز بوجود می آید. پس از این اتفاق، گازی تبدیل شده به پلاسما، رسانای الکتریسیته خواهد شد. زیرا الکترون های آزاد، برای انتقال جریان برق در دسترس خواهند بود.
اصول رسانایی فلزات، در مورد رسانایی پلاسما نیز صدق می کند. مثلاً هر گاه شدت جریانی که از یک مقطع عبور می کند کاهش یابد، مقاومت افزایش خواهد یافت. برای دست یافتن به ولتاژ بالاتر، باید همین مقدار الکترون از مقطع عرضی عبور کند و دمای فلز افزایش یابد. برای تولید گاز به همین مقدار پلاسما نیاز داریم. اگر مقطع عرضی را کم کنیم گاز پلاسمای داغ تری خواهیم داشت.
نحوه کار عملکرد دستگاه برش پـلاسما
در دستگاه برش پلاسما مدل hf هوا بوسیله ی جرقه ای با ولتاژ بالا در ابتدای مشعل یونیزه می گردد و قوس الکتریکی شروع می گردد. این روش برای کنترل عددی cnc استفاده می شود که در زمان استارت نیازی به تماس قطعه کار و تورچ نیست.اما در دستگاه های برش پـلاسمای پیشرفته تر برای اینکه بتوانیم ارتفاع مشعل را تنظیم کنیم باید قبل از شروع کار نوک تورچ به قطعه کار تماس داشته باشد و سپس یک گپ بوجود بیاید. منظور از گپ همان فاصله میباشد.
در این دستگاه های برش cnc پلاسما به مجرد اینکه نوک مشعل با قطعه کار تماس گرفت بلافاصله یک فاصله ایجاد می گردد. قسمتی که مسئول کنترل جرقه است از نزدیکی دو سیستم برای تولید پلاسما استفاده می کند. برای جرقه زنی از یک مدار الکترونیکی با ولتاژ بالا و جریان پایین استفاده می شود تا در یک زمان جرقه ای را داخل تورچ کند و کمی گاز پلاسما بوجود آورد. قوس ایجاد شده قوس هادی نام دارد. این قوس راهی تا ابتدای مشعل بوجود می آورد و تا ابتدای قطعه کار نزدیک می شود. تا جایی که به قوس اصلی پـلاسما برسد.
دستگاه برش پـلاسما برای شروع قوس از چه متدهایی استفاده می کند
- بوسیله قرار دادن مشعلی روی قطعه کار یک قوس ایجاد می شود و تماس به وجود می آید.
- با استفاده از مدار ولتاژ بالا که فرکانس بالایی دارد و ایجاد کردن قوس الکتریکی
روش دوم احتمال خطر برق گرفتگی بالایی دارد. این روش ممکن است منجر به ایجاد تشعشعات فرکانس های رادیویی شود. دستگاه های برش پـلاسما معمولاً با سخت افزار cnc کنار یکدیگر کار می کنند. به همین دلیل برای کنترل نویز ها و جلوگیری از آسیب دیدن دستگاه برش پـلاسما باید از وسایلی استفاده کرد که قوس هادی را ایجاد کنند. این وسایل را در مکانی دورتر از سیستم های الکترونیکی نگهداری می کنند و به آن مجموعه کنترل پـلاسما می گویند.
ضخامت برش پلاسما
برش پلاسما معمولاً برای ضخامت های دو میلیمتر و بیشتر توصیه می گردد. در هر برش دهنده پلاسمایی دو عدد برای برش وجود دارد. عدد اول، کات نامیده می شود. کانت ضخامت برشی است که با شروع از لبه ورق می توان برش زد. عدد دوم که پیرس نام دارد. این عدد ضخامت برشی است که با شروع برش از وسط ورق می توان برش داد. به عنوان مثال در یک مدل پلاسما عدد کات ۴۰ میلیمتر است اما عدد پیرس ۱۰ میلیمتر می باشد. برش دهنده های پلاسمایی ساخته شده اند که می توانند ضخامت های بالایی در حدود ده سانتیمتر را هم برش دهند. اما درعمل برش دهنده پلاسما با ضخامت بالاتر از پنج سانتیمتر صرفه اقتصادی ندارد.
برش هواگاز بهتر است یا برش پـلاسما
هر دو روش برش هواگاز و پـلاسما جهت برش فلزات استفاده می شوند. ولی نسبت به یکدیگر مزایا و معایبی هم دارند. مزایا و معایبی که هر یک را برای کاربردهای خاصی مناسب می سازد.
برش هوا گاز
این روش، روشی بی نظیر جهت کار بر روی آهن می باشد.شاید باور پذیر نباشد که با این روش می توان شمش فولادی با ضخامت ۲.۵ متر!!! را برش داد. اما باور کنید. نه به صورت آزمایشی، بلکه این اتفاقی است که هر روز در کارخانه های فولاد صورت می گیرد. کیفیت سطح برش هوا عمود و تقریباً صاف است. برای سیستم هوا گاز به سرمایه اولیه زیادی نیاز ندارید. در واقع (شلینگها، مشعل، شیربرقی ها و لوله ها) اجزا تشکیل دهنده آن هستند. تعمیر و نگهداری این قطعات برای هرکس با اندک اطلاعات فنی کاری ساده است. یادگیری و تنطیم آن برای افراد غیر ماهر نیز آسان است.
برش پلاسما چیست؟
برش پلاسما فرایند برش با قوس الکتریکی است. این برش سرعتی بسیار بالاتر از هوا گاز دارد (بین ۵ تا ۱۰ برابر!!) پلاسماهایی ساخته شده اند که تا ۱۷۰ میلیمتر استیل را می برند. برش هر گونه فلزی با پلاسما وجود دارد (بر خلاف هوا که تنها اهن را می برد). این روش دقت بالاتری نسبت به هوا گاز دارد. همچنین گپ برش کمتر خواهد بود.
کاربرد
برش پلاسما روی هر نوع فلز رسانا، فولاد نرم، آلومینیوم، استنلس استیل… انجام می شود. اما این تکنولوژی برای فولاد ایده آل است. در مورد فلزات غیر آهنی حداکثر عمق برش یک اینچ می باشد.
نکات ضروری در کار با برش پلاسما چیست
- گاز تولید شده از پلاسما بسیار سمی است. لذا خارج کردن این گاز به روشی بهینه بسیار ضروری است. یکی از بهترین روش ها استفاده از میزهای مکنده دود است.این میزها به چند قسمت تقسیم می شوند و دستگاه در هر قسمت که کار کند دریچه های آن قسمت باز می شود و دود با استفاده از فن های مکنده خارج می گردد. روش دیگر استفاده از یک هود در بالای دستگاه یا بالای تورچ برش می باشد. همچنین حتماً می بایست از عینک محافظ چشم استفاده گردد.
- در برش پلاسما بخصوص در ضخامت های بالا انتهای پایین برش هلالی می گردد.
- برش پلاسما بسیار آلوده است (به دلیل ایجاد بخارات فلز و گاز ازت)
- برای خرید دستگاه هایی که ضخامت های بالا را می برند سرمایه اولیه بسیار بالایی نیاز است.
- نیاز به تعمیرات و نگهداری بالایی دارد.
- ایجاد امواج زیر صوت که برای انسان خطرناک است.
سخن آخر
در دنیای صنعت همواره بکارگیری بهترین و بروز ترین روش های کار، یکی از عوامل مهم برای رقابت با سایر افراد است. یکی از تکنولوژی های پر کاربرد در صنعت، برش پلاسما است. در این مقاله با یکدیگر بررسی کردیم که برش پلاسما چیست و چه کاربردی دارد. امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد.
مطلب پیشنهادی: برش پلاسما ، برشکاری هواگاز چیست؟ ، انواع مختلف فرآیندهای برش فلزات
گروه تولیدی صنعتی اسدی نیا با افتخار توانسته است با کمتر از نیم قرن سابقه در زمینه ساخت و تولید قطعات صنعتی و ساختمانی گام بزرگی جهت پیشبرد صنعت بردارد.گروه ما با دارا بودن دانش تخصصی ، سابقه در امر طراحی و ساخت قطعات و مجموعه ماشین آلات کشاورزی و سازه های فلزی (نیروگاهی، نفت وگاز) پیشرفت خود را از طریق توسعه بازار داخلی بر اساس ISO 9001-2008 شناخته و تامین نیاز های مشتریان با محوریت رضایت مشتریان هدف اساسی خود قرار داده است.این مجموعه انواع سفارشات مشتریان خود را تنها با گرفتن یک عکس، در کوتاه ترین زمان، طراحی و تولید می کند. ما توانسته ایم انواع برش های لیزری را تا 15 میلی متر با دقت و سرعت عمل بالا به تقاضاهای مشتریان عزیز خود بپردازیم. انواع نرده ها، حفاظ ها، درب ها، پنجره های تلفیقی از فلز و غیر فلز این مجموعه با انواع کارخانه ها و کارگاه ها، در اقسا نقاط کشور، جهت برش انواع قطعه های فلزی و غیر فلزی همکاری دارد.
شما عزیزان می توانید جهت دریافت مشاوره در مورد محصولات و خدمات تولیدی صنعتی اسدی نیا با مشاوران ما در تماس باشید.
لینک آگهی: لینک آگهی
تعداد بازدید: 256