عاون برنامهریزی و امور اقتصادی وزارت نیرو با اشاره به بحث نمایندگان مجلس در حوزه آبرسانی روستایی گفت: آبرسانی روستایی تا سال 88 در بودجه ردیف داشت، اما پس از آن سال بودجه آبرسانی روستایی استانی شده است. در استانها نیز توجه خاصی به این مساله نشده و طبعا مشکل جدی در این زمینه وجود دارد؛ به گونهای که بیش از 6 هزار روستا با تانکر آبرسانی میشود.
علیرضا دائمی با تاکید بر اینکه نیاز مردم در روستاها صرفا در حوزه آب خانگی نیست، گفت: معیشت روستاییان با آب در ارتباط است و از این پس با استفاده از نیروهای محلی تلاش بر ارتقای کیفی آبرسانی روستایی داریم. معاون برنامهریزی و امور اقتصادی وزارت نیرو با تاکید بر اینکه به دلیل پیگیریهای وزیر نیرو و موافقت معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری ردیف آبرسانی روستایی در بودجه سال 1393 احیا شد، گفت: هرچند منابع کافی نیست، اما این ردیف در نظر گرفته شده است. 10 درصد جمعیت کشور در روستاها زندگی میکنند و تولیدکننده هستند بنابراین بیش از هر بخش دیگری نیاز به حمایت دارند. وی با تاکید بر اینکه تداوم خشکسالی نیز باعث کاهش منابع محلی یا کاهش کیفیت آب شده، گفت: در سال جاری حدود پنج هزار میلیارد ریال اعتبار برای آبرسانی روستایی و تکمیل طرحها در نظر گرفته شده، اما برای تکمیل طرحهای در دست اجرا حدود 40 هزار میلیارد ریال منابع مالی نیاز است.
در همین زمینه، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور باتاکید بر اینکه طرحهای فاضلاب در ایران 30 تا 40 سال دیر شروع شد، گفت: در حال حاضر بیش از 5/41 درصد جمعیت شهری تحت پوشش شبکه فاضلاب هستند، اما از 37 هزار روستا کمتر از 10 روستا از شبکههای مدرن فاضلاب برخوردارند. حمیدرضا جانباز با تاکید بر اینکه در حال حاضر اجرای شبکه فاضلاب سرعت گرفته است، گفت: بیش از 50 درصد جمعیت تهران تحت پوشش شبکه فاضلاب هستند و برای اینکه جمعیت فعلی تهران تحت پوشش قرار گیرند نیاز به 10 سال زمان است.
وی تصریح کرد: هدفگذاری برای اجرای شبکه فاضلاب در ابتدا معطوف به نقاطی بود که امکان دفع فاضلاب از طریق چاههای جذبی وجود نداشت. بیشتر حاشیه رودخانهها و دریاها، شهرهای شمالی و جنوبی کشور و مناطق مشابه دیگر در اولویت قرار گرفتند؛ اولویت دیگر نقاطی هستند که فاضلاب ممکن است منابع آب شرب را در آن محل تهدید کند.,3