عضویت

هنوز عضو پایگاه نشده ام!

عضویت

صادرات آزمایشی زعفران به آمریکا

تاریخ: 1394/11/15

گروه بازرگانی: رئیس صندوق توسعه صادرات زعفران با اعلام صادرات آزمایشی ۲۰ کیلوگرم زعفران ایران به آمریکا گفت: امیدواریم که قرارداد‌های جدیدی برای توسعه صادرات زعفران به این کشور بسته شود. به گزارش خبرگزاری تسنیم، علی شریعتی‌مقدم، اظهار کرد: صادرات زعفران ایران به آمریکا به‌صورت آزمایشی شروع و20 کیلوگرم زعفران ایرانی به کالیفرنیا منتقل شد. وی افزود: امیدواریم که با آغاز صادرات زعفران به آمریکا، در آینده شاهد افزایش صادرات این محصول و قرارداد‌های جدیدی در این زمینه باشیم. رئیس کمیسیون کشاورزی خراسان رضوی ادامه داد: زعفران ایرانی استاندارد و گواهی‌های بین‌المللی را دارد و برخی از شرکت‌های معتبر ایرانی نیز محصولات خود را در سازمان غذا و داروی آمریکا ثبت کرده‌اند و مشکلی برای حضور در این بازار ندارند.





وی‌خاطرنشان‌کرد: بازار آمریکا جزو بازار‌های متوسط دنیا در مقایسه با بازارهای کشورهای عربی به حساب می‌آید؛ اما در صورتی که بتوانیم در این بازار حضور داشته باشیم و در دراز مدت بازار این کشور را از‌آن خود کنیم، ظرفیت صادرات چند تن زعفران به این کشور وجود خواهد داشت. شریعتی مقدم یادآورشد سالانه حدود150 تن زعفران خشک ایران به 50 کشور دنیا صادر می‌شود. از سوی دیگر به گزارش خبرگزاری مهر، نایب رئیس شورای ملی زعفران، قاچاق پیاز این محصول به افغانستان را مساله‌ای بسیار نگران‌کننده خواند و گفت: کشورهای زیادی از افغانستان در زمینه کشت زعفران حمایت می‌کنند. غلامرضا میری با بیان اینکه مساله قاچاق پیاز زعفران از کشور موضوعی بسیار نگران‌کننده است، اظهار کرد: قاچاق پیاز زعفران به افغانستان حدود ۱۰ سال قبل آغاز شد و افغان‌ها هم زمانی که دیدند سازمان ملل متحد و کشورهایی مانند آمریکا، آلمان، فرانسه و هلند در زمینه کشت زعفران از آنان حمایت می‌کنند، تشویق به ادامه کار شدند. نایب رئیس شورای ملی زعفران اضافه کرد: سپس آنها به تدریج برای خود بازارهایی به دست آوردند و دیدند فروش این محصول سود خوبی دارد. وی با اشاره به اینکه آمریکا اعلام کرده حاضر است یک بازار ۴۰ تنی را به منظور صادرات زعفران در اختیار افغانستان قرار دهد، گفت: حتی همین الان هم کشوری مانند هندوستان تعرفه ورود زعفران را برای افغانی‌ها برداشته است اما اگر یک ایرانی بخواهد زغفران به هند ببرد، باید ۳۸ درصد تعرفه عوارض پرداخت کند. میری در پاسخ به این پرسش که آیا کشورهای غربی به دنبال ایجاد یک رقیب قدرتمند برای ایران در زمینه تولید زعفران هستند، تصریح کرد: به هرحال آنها در تقابل با ما هستند و از هر راهی که می‌توانند، می‌خواهند به اقتصاد و مسائل فرهنگی کشور ضربه وارد کنند. نایب‌رئیس شورای ملی زعفران با بیان اینکه ما در بازار و تجارت زعفران با سوءمدیریت مواجه هستیم، گفت: ما نمی‌توانیم تامین‌کننده‌های خوب و مطمئنی در این زمینه باشیم؛ مشتریان به دنبال تامین‌کننده‌های جدید خواهند رفت.

میری اضافه کرد: برای ایجاد یک تامین‌کننده جدید، چه جایی بهتر از افغانستان که نزدیک ایران است و شرایط آب و هوایی مشابه کشورمان دارد، ضمن اینکه نیروی کار در آنجا ارزان است و تمام کسانی که الان در افغانستان زعفران کشت می‌کنند، در ایران دوره دیده‌اند، بنابراین کشورهای غربی با خود اندیشیدند که با حمایت از افغان‌ها ضمن تامین محصول مورد نیازشان، انحصار تولید زعفران را نیز از دست ایران خارج خواهند کرد.




لینک:
منبع: روزنامه دنياي اقتصاد

بازگشت به خبر ها