عضویت

هنوز عضو پایگاه نشده ام!

عضویت

9هزار حلقه چاه غیرمجاز مسدود شد

تاریخ: 1395/02/22

خبرگزاری فارس: مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با تاکید بر اینکه با اجرای طرح تعادل‌بخشی آب‌های زیرزمینی که از سال گذشته آغاز شده است بیش از ۹ هزار حلقه چاه غیرمجاز بسته شد و از برداشت ۷۰۰‌میلیون متر مکعب جلوگیری شد. محمد حاج رسولی‌ها گفت: از اعتبار طرح تعادل بخشی تنها ۴۳ درصد اختصاص یافت.

 

حاج‌رسولی‌ها در پاسخ به این سوال که آیا اعتباری که برای طرح تعادل بخشی سفره‌های زیرزمینی اختصاص یافته بود، تخصیص پیدا کرد؟ گفت: اعتبار 480 میلیارد تومانی طرح تعادل‌بخشی آب‌های زیرزمینی برای سال 95 هنوز اختصاص نیافته است و از 380‌میلیارد تومان سال گذشته نیز تنها 43‌درصد (163میلیارد تومان) تخصیص یافت. وی افزود: با اجرای این طرح در کل کشور 9‌هزار حلقه چاه غیر مجاز مسدود شد که با این حساب از برداشت 700 میلیون متر مکعب آب جلوگیری شد. به گفته وی، در اهدافی که در نظر گرفته شده بود قرار بود از برداشت 500 میلیون‌متر‌مکعب آب جلوگیری شود اما توانستیم با اقدامات لازم این عدد را به 700 میلیون متر مکعب افزایش دهیم.

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: باید از مدیریت استانی و جزیره‌ای آب در کشور بر حذر باشیم، رودخانه‌ها را به‌صورت یکپارچه از منشأ تا تالاب مدنظر داشته و بر این اساس برای آن برنامه‌ریزی کنیم. وی با بیان این مطلب که رودخانه‌ها یکی از چالش‌های جدی در زمان بروز سیلاب‌ها هستند، گفت: با توجه به 8 سال خشکسالی مداوم و تغییرات اقلیمی ایجاد شده در منطقه و پیش‌بینی بروز پدیده ال‌نینو، وقوع بارندگی‌هایی که منجر به سیلاب شود دور از انتظار نبود. حاج‌رسولی‌ها ادامه داد: با توجه به زمینه‌های قبلی، مقرر شد کارگروهی متشکل از شرکت آب منطقه‌ای و شهرداری تهران تشکیل شود تا مسائل و مشکلات مربوطه را از ابعاد مختلف مورد بررسی قرار دهد که یکی از دستاوردهای آن کارگروه پیشنهاد برگزاری چنین کنفرانسی در تهران بود تا بتوانیم ضمن تبادل اطلاعات، از تجربیات یکدیگر نیز بهره‌مند شویم.

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با اشاره به 146 هزار کیلومتر رودخانه کشور که 69 هزار و 750 کیلومتر آن رودخانه‌های فصلی هستند، گفت: از این میزان 1739 کیلومتر این رودخانه در محدوده‌های شهری قرار دارند و هرچند طول رودخانه‌ها در محدوده شهری بسیار ناچیز و کمتر از 2 درصد است، ولی خساراتی که از این منظر در کشور درخصوص بروز سیلاب‌های متعدد در مناطق شهری ایجاد می‌شود، قابل مقایسه با این درصد رودخانه‌ها نیست. وی درباره رویکرد وزارت نیرو در موضوع ساماندهی رودخانه‌های کشور گفت: بازنگری در محاسبه حداکثر ظرفیت منابع آب در اختیار با کسر حقابه‌های زیست محیطی، تاکید بر آزادسازی تعرضات مزاحم واقع در بستر و حریم رودخانه‌ها به‌صورت بازه‌ای به جای موردی، دخالت مولفه همبستگی منابع آب سطحی و زیرزمینی در تصمیم‌گیری‌های مدیریتی و جلب مشارکت تمامی ذی‌مدخلان و ذی‌نفعان در مدیریت آب و اصلاح ساختار مدیریت منابع آب کشور در نظر گرفته شده است.

لینک:
منبع: روزنامه دنياي اقتصاد

بازگشت به خبر ها